|
||||
---|---|---|---|---|
Chcete zhubnout a nemáte vůli? Donutíme Vás a to pouze za 20 kč týdně. |
Co Vám poradíme? |
---|
"Pane doktore, jaké je nejlepší cvičení na
hubnutí?" ptá se plnoštíhlá paní svého doktora. |
Kvíz: co je pravda a co jsou mýty? 1. Pro zhubnutí je rozhodující hodně pohybu.2. Běhání a plavání je pro hubnutí optimální. 3. Tuk zmizí rychleji v místech, která posiluju (břicho, stehna). 4. Dieta je záležitost jednoho měsíce. 5. Existují přípravky , které hubnutí urychlují. 6. Dieta znamená, že musím jíst podle daného jídelníčku a nemůžu jíst co mi chutná. 7. Zhubnout je lehké, ale těžké je hmotnost udržet. 8. Nemělo by se jíst po sedmé večer. 9. V dietě jde o to vyhýbat se tukům a cukrům. 10. Bílkoviny jsou dietnější než cukry. 11. Po cvičení by se nemělo nic jíst. 12. Nadváha je způsobena geneticky. 13. Během diety je občasný hlad žádoucí. 14. Pro dietu je vhodné jíst hodně ovoce. Vyhodnocení - podrobné vysvětlení najdete v lekcích programu DO FORMY 1. ne - hlavní je omezení jídla 2. není - při běhání máte příliš vysoký tep a studená voda při plavání může způsobit ukládání tuku 3. ne, pouze tam posílíte svaly, tuk se snižuje po celém těle rovnoměrně 4. ne - min doba jsou 3 měsíce a i pak změna stravování 5. ano ale je to jen dočasné řešení 6. ne, mohu jíst co chci ale musím si počítat energii 7. ano, zhubnout se podaří 60% lidem, udržet hmotnost další rok jen 15% 8. ne, poslední jídlo nejpozději 2 hodiny před spaním 9. ne, obojí je důležité pro správnou funkci organismu, důležité je nahradit živočišné tuky rostlinnými a jednoduché cukry složitými (škroby) 10. ne oboje má stejnou energii 19 kJ/g 11. ne, tělo nemá pak potřebnou energii a musí energii získávat rozložením svých svalů a bílkovin 12. ano, genetika má vliv na efektivitu Vašeho metabolismu, ale není to hlavní důvod 13. ne, hlad je signálem pro tělo, aby začalo více ukládat do tuků 14. ne, ovoce je poměrně energetické (jablko 230 kJ, banány 400 kJ na 100g) a obsahuje dost cukru-lepší je zelenina |
Recept - Řecký salát 2 papriky |
---|
|
Kontakt | ||
---|---|---|---|